Opis
Składniki ;
50 dag mąki
25 dag miodu
1 szklanka cukru
2 jajka
Przyprawa do pierników
1,5 łyżki marmolady najlepiej różanej
Po 1 łyżce kakao i oleju
Po pół łyżki ;masła ,sody ,cynamonu i kawy
Pół cytryny (sok i otarta skórka)
Wykonanie
Wyrabiamy ciasto następnie po kawałku rozwałkujemy na grubość ok 0,5 cm ,wycinamy pierniczki .Układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce zachowując odstępy bo dość dużo urosną.Pieczemy 10-15 minut w 160-170 stopniach .Przestudzone można dowolnie udekorować .Dość dużo podsypywać mąki przy wałkowaniu bo z racji dodatku miodu ciasto jest klejące .
Rekomendowane komentarze
Brak komentarzy do wyświetlenia
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się