Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 11.08.2019 o 18:30, beatrix+ napisał(a):

:szydera::szydera: A ja myślałam,.że Wy o chińskiej porcelanie...no tej z Miśni albo Ćmielowa. No jeszcze Chodzież  była i piękny Wałbrzych. 

Moja Mama kochała się w takiej porcelanie,  zatem w ślubnym wianie mam tylko takie statki. No i dylemat taki,  jak wsadzić do zmywarki. Pomału dojrzewam do decyzji zmywarkowej,  ale jak ja to przeżyję to nie wiem. Te złocenia,  srebrzenia...

Dziewczynki,  pomóżcie wybrać...

Rozwiń  

Ja swoją....ale nie tę protezową :haha:...ciepię do Maryśki (tak w moim domu nazywa się zmywarka :haha:) i nie martwię się o kolorki zdobień :haha: Jedynie kryształy "piorę" ręcznie :tak2:

W dniu 11.08.2019 o 18:33, Krista napisał(a):

@Mirelka1965 A nie za późno?xd to ma zapobiegać ale nie leczy, chyba, nie wiem bo nie doświadczona:p

Rozwiń  

Toż @hawana JESZCZE szkorbutu nie ma :szydera: Znaczy...zapobiegawczo słać paczki będziemy...no taka profilaktyka bez NFZ :szydera:

W dniu 11.08.2019 o 17:59, fioletowa.mysz napisał(a):

Nieśmiało się podepnę:nie_widzę:

Rozwiń  

We dwie raźniej,  co? Może się nie obrazi śmiertelnie..Ale ja mam problem ze wzrokiem,  i szczerze męczę się zanim posklejam Lusię w jedną całość,  sensownie brzmiącą. Tak wiem,  nikt tu sensownie nie gada,  ja najbardziej głupoty plotę. To już się nie odezwę..niech mnie ktoś przytuli....:smutek:

• Lubię to 7

W dniu 11.08.2019 o 18:35, beatrix+ napisał(a):

We dwie raźniej,  co? Może się nie obrazi śmiertelnie..Ale ja mam problem ze wzrokiem,  i szczerze męczę się zanim posklejam Lusię w jedną całość,  sensownie brzmiącą. Tak wiem,  nikt tu sensownie nie gada,  ja najbardziej głupoty plotę. To już się nie odezwę..niech mnie ktoś przytuli....:smutek:

Rozwiń  

Ja cię mogę do piersi mej obwisłej przytulić :oklaski: A od razów @lucinda, niczym Rejtan, łonem mym (równie obwisłym) zasłonię :haha:

W dniu 11.08.2019 o 18:36, Mirelka1965 napisał(a):

Zciepę forumową zrobimy...ile kto może i nie dostaniemy po kieszeni :szydera:

Rozwiń  

@Mirelka1965 , @hawana poznajcie moje dorutkie serce bo zciepe przyklepujexd mimo, żem sama w bidzie nfz-owej.

Powiem: a...sosna, dla @hawana poszła krowa, niech idzie też cielak:szydera:

W dniu 11.08.2019 o 18:42, Krista napisał(a):

@Mirelka1965 , @hawana poznajcie moje dorutkie serce bo zciepe przyklepujexd mimo, żem sama w bidzie nfz-owej.

Powiem: a...sosna, dla @hawana poszła krowa, niech idzie też cielak:szydera:

Rozwiń  

A na co ...ś c i e p a ? xd

P. S ...Nie papuguj  @Mirelka1965 :haha:

W dniu 11.08.2019 o 18:45, ❤️Wenusia ❤️ napisał(a):

@Janeczka1963

Dziekuski i wzajemnie kochana  

Rozwiń  

A to teraz taka moda , że każdego z osobna witamy , dobrej nocy życzymy ...i takie tam inne kulturalne  popierdółki ? ...Kurde balans ...przyjdzie się narobić z tym pisaniem ...linie papilarne w pistuuu pójdą się teges :haha:

W dniu 11.08.2019 o 18:49, Baśka powtarzająca się napisał(a):

A to teraz taka moda , że każdego z osobna witamy , dobrej nocy życzymy ...i takie tam inne kulturalne  popierdółki ? ...Kurde balans ...przyjdzie się narobić z tym pisaniem ...linie papilarne w pistuuu pójdą się teges :haha:

Rozwiń  

A mnie klawiatury żal :haha:

W dniu 11.08.2019 o 18:34, Mirelka1965 napisał(a):

Jedynie kryształy "piorę" ręcznie :tak2:

Rozwiń  

No rozumiem,  każda pomoc na kuchni ma jakieś imię. Ale czy są ubytki na porcelanie?

A jeśli ma delikatny program to może podasz nazwę...seria typ i takie pierdolety, co?

Nooo, już ja jedną karafkę kryształową ręcznie wymyłam...

Tak skutecznie,  że w ręku piasek prawie mi został. 

Nalewkę z aronii tam wlałam. Pięknie się prezentowała,  pan mąż cały nie zwracał na takie niuanse uwagi i  zawartość wydudlał momentalnie..

Osad się wziął i wysechł. Domyć nie szło tego. 

Internetu jeszcze nie miałam,  ale miałam książkę Praktyczna Pani Domu. I w niej były różne sposoby na odplamienia i tudzież podobne rady. 

Odszukałam odpowiedni dział...

..wsypać suchego ryżu garści i zalać wodą ze studni. 

Popukałam się w głowę,  skąd u licha studnię wezmę,  przeca kopać nie będę bo wodę mam w kranie. Zimną. 

Ale myśl mi się zrodziła taka,  żeby wrzątku wlać,  celem lepszej wydajności czystości...

No i ten tego tamtego,  do dziś szukam karafki z ciętego kryształu,  co Julia na DŚ produkowała...

Ale niestety,  bezskutecznie. Wszystko poszło na export. 

No dobra Robaczki,  do jutra!

• Lubię to 4

W dniu 11.08.2019 o 18:30, beatrix+ napisał(a):

:szydera::szydera: A ja myślałam,.że Wy o chińskiej porcelanie...no tej z Miśni albo Ćmielowa. No jeszcze Chodzież  była i piękny Wałbrzych. 

Moja Mama kochała się w takiej porcelanie,  zatem w ślubnym wianie mam tylko takie statki. No i dylemat taki,  jak wsadzić do zmywarki. Pomału dojrzewam do decyzji zmywarkowej,  ale jak ja to przeżyję to nie wiem. Te złocenia,  srebrzenia...

Dziewczynki,  pomóżcie wybrać...

Rozwiń  

@beatrix+ ja ci radze, pozbadz sie statkow.

Albo spakuj do jakiegos kartonu.

zlocenia nie przezyja, to pewne.

Aha!I do mikrofali tez sie nie nadaja-eksplodujaxd

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...